Наталия Сорокина изнесе концерт във Вършец

Natalia Sorokina in Varshets2008 година беше обявена за година на Русия в България, а настоящата 2009 – за година на България в Русия. В тази връзка между в двете страни се организираха и все още предстоят много концерти, срещи, форуми и др. Участие в културния обмен на българска земя взе з.а. на Русия, певицата Наталия Сорокина, която изнесе самостоятелен концерт в големия салон на Народно читалище “Христо Ботев” гр. Вършец, организиран от местното дружество на русофилите, под патронажа на Национално движение “Русофили” и с финансовата подкрепа на Общинския съвет на БСП в града ни.
Вършец бе една от поредните спирки на певицата, пристигнала у нас от културната столица на Русия Санкт-Петербург, за да изнесе концерти в Айтос, Ботевград, Плевен, в Руския културно-информационен център в София и на Шестия национален събор “Приятелите на Русия” на язовир “Копринка” край Казанлък.
Въпреки, че репертоарът и жанровият диапазон на певицата са в доста широки граници – от цигански романси, руски народни песни, шансони до съвременни естрадни песни, пред вършечката публика тя избра да представи едни от най-новите си песни в съвременен попаранжимент, а подаръкът към нашите съграждани беше дебютът на песента й “Лято”, която прозвуча за пръв път тук, във Вършец.
Наталия Сорокина е гастролирала в Япония, САЩ, Швеция, Франция, а през това лято и в Тайланд, работи в Театъра на естрадата “Александър Райкин” в Санкт-Петербург. На въпроса какви са бъдещите й творчески планове, певицата сподели, че в момента работи над най-новия си проект, който ще се казва “Прелетни птици”. Вече са записани 10 песни за албума, предстои записването на още 4. Много от текстовете на песните й са написани от нея или в нейно съавторство. За впечатленията си от България казва, че са чудесни, за втори път е тук. Първият път, когато летува в страната ни преди 19 години се оказва съдбоносен за нея, защото сред сънародниците си от туристическата група намира своя съпруг тук, в България. Надява се, че и тазгодишните гастроли из България ще й донесат съдбовни мигове и преживявания, много нови приятелства и изрази желанието си догодина да представи отново в България най-новия си албум, който ще бъде готов през ноември т.г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вършец за мен е символ на здраве, защото с животворните си води къпе и лекува телесни недъзи, а с великолепната си природа възражда преуморената душа, спомага за възстановяването на хармонията между тялото и душата.” (Д-р Дамян Иванов Първият директор на баните и основател на Боровия парк.)