Община Вършец се включи в нов проект по Оперативна Програма "АДМИНИСТРАТИВЕН КАПАЦИТЕТ" на Европейския съюз

Община Вършец се включи в нов проект по Оперативна Програма
Проектът „Унифициране на възможностите на общините при продоставяне на електронни услуги на гражданите и бизнеса” на Оперативна програма „Административен капацитет”е съвместен проект на общините Монтана, Берковица, Вършец, Бойчиновци, Чипровци и Георги Дамяново.

Практически проектът цели да се унифицира работата на администрациите в шестте общини за услугите по електронен път.
Предвидено е съвременно техническо оборудване за предоставяне на административни услуги по най-ефективен и прозрачен начин.
Ще се анализира състоянието и възможностите за подобрение във всяко едно звено. Ще се инвестира в материалната осигуреност (програмни продукти и технологична обезпеченост) на администрацията, за да се премине към модернизиране на процесите и достигане до предоставянето на електронни услуги и високотехнологична комуникация със всички звена и нива на държавната администрация.
Администрациите ще увеличат възможностите си за контрол и ефективност на документооборота, ще подобрят оперативната си съвместимост, разходите по предоставянето на услуги ще бъдат намалени, ще се подобри комуникацията с гражданите.

Проектът е с продължителност 18 месеца.
Общата стойност на проекта, финансиран безвъзмездно от Европейския съюз е 745 000 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вършец за мен е символ на здраве, защото с животворните си води къпе и лекува телесни недъзи, а с великолепната си природа възражда преуморената душа, спомага за възстановяването на хармонията между тялото и душата.” (Д-р Дамян Иванов Първият директор на баните и основател на Боровия парк.)