Спектакъла «Боклук с Бъдеще» - гр. Вършец

На 08.07.2013 г. в Голямата зала на НЧ «Христо Ботев 1900», децата от Театралното студио при Общински детски комплекс - Вършец представиха спектакъла «Боклук с бъдеще». Той се реализира по проект „Обичам природата и аз участвам” на ОДК - Вършец в рамките на Националния конкурс на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда”.

Спектакълът е авторска пиеса на Теодора Попова и е посветен на разделното събиране на отпадъците. Сюжетът кара децата да погледнат на проблемите за чистотата и околната среда от една различна гледна точка - тази на опаковките, превърнали се в боклуци. Дали те наистина имат бъдеще? Това зависи само от нас.

Малките актьори ни представиха един образователен спектакъл, изпълнен с динамика и напрежение, множество комични ситуации и прекрасна музика, един спектакъл с екологичен сюжет, забавни персонажи, свеж хумор и разсъждения за смисъла на живота.

Постановката и сценографията са дело на Цветелина Въглярска, музиката - на «Екопак България» АД, а художник на декорите е Гошо Александров.

В постановката взеха участие децата от Театралното студио при ОДК: Кристиана Яничкова, Габриела Стефанова, Емма Лилова, Дария Евлогиева, Айлин Ферад, Симеон Симов, Димитър Тошев, Доброслав Иванов, Владимира Радославова,Нели Димитрова и Мартин Димитров.

Гости на спектакъла бяха ученици и преподаватели от школата по приложни изкуства при ОДК – гр. Вълчедръм, които поканиха малките актьори от ОДК Вършец да гостуват и на вълчедръмска сцена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вършец за мен е символ на здраве, защото с животворните си води къпе и лекува телесни недъзи, а с великолепната си природа възражда преуморената душа, спомага за възстановяването на хармонията между тялото и душата.” (Д-р Дамян Иванов Първият директор на баните и основател на Боровия парк.)