Спортни Турнири, Съпътстващи Празника

ТУРНИР ПО ФУТБОЛ ЗА КУПАТА НА ОБЩИНА ВЪРШЕЦ


Турнирът стартира на 23 юли и в него взеха участие 16 отбора.
Финалните мачове се играха на 11 август.

Класирането е: І място – отбор „Пестицид” от гр. Монтана с капитан Галин Славчев, ІІ място – отбор „Еталон 05” от Монтана с капитан Денислав Езекиев, ІІІ място – отбор „Найт таун” от Вършец с капитан Валентин Иванов.
Победителите получиха купата на Община Вършец, връчена лично от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, медали, грамоти и парични премии.
На финалната среща и връчването на наградите присъстваха председателят на Областния съвет на Българския футболен съюз – гр. Монтана Боян Гергов, инж. Анатоли Димитров – председател на Общински съвет Вършец и изпълнителен директор на фирма „Електростарт” АД гр. Вършец, президентът на Футболен клуб „Вършец” Венелин Стефанов.
Съдии на мачовете по време на турнира бяха Петко Петков и Йордан Тодоров от областната съдийска колегия в гр. Монтана.
Грамоти и предметни награди спечелиха: за най-добър вратар – Бисер Величков от отбора на „Пестицид” Монтана, най-добър защитник – Мартин Николов от отбор „Амарето” кв. Заножене, най-добър полузащитник - Галин Славчев от „Пестицид”, най-добър нападател – Денислав Езекиев от отбор „Еталон 05” Монтана и за най-полезен играч – Цветан Видински от отбор „Найт таун” Вършец.
Основен спонсор на турнира бе „Електростарт” АД.


ОБЩИНСКИ ТУРНИР ПО ВОЛЕЙБОЛ


В турнира се включиха общо 6 отбора – мъже. Финалната среща се игра на 9 август на волейболното игрище в Боровия парк. Съдия по време на цялото първенство бе Ангел Тодоров – дипломиран треньор по волейбол.

Победителите получиха купа, медали, грамоти лично от кмета на общината инж. Иван Лазаров, тениски и шапки с логото на Вършец, и парични премии.
На І място се класира отбор „Джъмп” с капитан Димитър Кирилов, ІІ място зае отбор „Нескуик” с капитан Венко Драганов, ІІІ-то място получи отбор „Ужас” с капитан Георги Георгиев.
Спонсори на турнира бяха фирма „Електростарт” АД и ЕТ „Христо Тачев” – гр. Вършец.


СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ДЕЦА ПО МАЙСТОРСКО УПРАВЛЕНИЕ НА ВЕЛОСИПЕД

По традиция в празничната програма Общината отново зарадва най-малките жители и гости на Вършец чрез организиране на състезание по майсторско управление на велосипеди, проведено в Слънчевата градина. Участниците бяха 58, разделени по пол и възраст в 4 групи.
Главен съдия на турнира бе Даниела Лилова от Общинска администрация. Освен бързината, се отчиташе и майсторството на малките велосипедисти чрез преодоляването на различни препятствия и слаломи по трасето.

Победители в различните категории станаха:
- момичета от 5 до 10 години: Тереза Стефанова;
- момчета от 5 до 10 години: Борис Горанов;
- юноши от 11 до 15 години: Николай Иванов;
- девойки от 11 до 15 години: Александра Атанасова.
Победителите получиха медали, грамоти и предметни награди.


ТУРНИРИ ПО ШАХ, ТАБЛА, КАРТИ И СПОРТЕН БРИДЖ

За пети пореден път пенсионерски клуб „Козница” и Община Вършец организираха турнири по шах, табла, карти и за първи път – спортен бридж. Състезанията се проведоха от 6 до 10 август в салона на пенсионерския клуб и бяха в рамките на Празника на курорта, минералната вода и Балкана.

Общо 82 души, сред които и 5 деца изявиха желание за участие. Специална комисия с председател Живко Костов – отговорник за спортната дейност при мъжете в СНЦ „Козница” одобри регламента на всички турнири предварително.
За първи път да открият турнирите дойдоха кметът на община Вършец г-н Иван Лазаров и секретарят на Общината г-жа Даниела Тодорова. Г-н Лазаров каза много топли думи за начинанието, поздрави участниците и им пожела успех.
В турнира по игра на карти участваха местни жители и 4 гостуващи отбора от пенсионерски клуб „Берковски кестен” – гр. Берковица. След двудневна и много емоционална игра І място зае отборът на Никола Филипов и Младен Петров, а ІІ място – Георги Грозданов и Илия Стойков от Вършец.
В турнира по табла участваха членове на нашия клуб, жители от града и гостуващи състезатели от Берковица. Табладжиите вложиха най-много хъс и емоции в играта, а победители станаха Георги Иванов – І място и Георги Исаев – ІІ място, и двамата от Вършец.
Турнирът по шах бе разделен на две възрастови групи – възрастни и деца до 14 години. Отново пенсионерски клуб „Берковски кестен” изпрати най-добрите си шахматисти в турнира за възрастни. Резултатът е: І място – Илия Якимов от СНЦ „Козница”, ІІ място – Емил Пунчев от клуб „Берковски кестен”. За пръв път тази година в турнира по шах се включиха и 5 деца. Победител сред тях стана Стивън Василев от Враца, а второто място зае Таня Илиева от София.
В турнира по спортен бридж взеха участие 22 състезатели от 11 отбора ат Вършец, Враца, Берковица и Бойчиновци. Съдия по спортен бридж Иван Въжаров от Враца проведе състезанията и оповести победителите: І място – Цветислав Цветков и Стефан Стоев от Враца, ІІ място – Иван Петков и Любомир Петров от Враца.
Всички участници в четирите турнира получиха грамоти, а за победителите бяха осигурени награди от Община Вършец. Организацията и необходимите пособия за провеждането на състезанията бяха дело на СНЦ „Козница”.

Благодарим на кмета на общината г-н Лазаров за подкрепата и на г-н Живко Костов – член на нашия клуб за перфектната организация и провеждане на турнирите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вършец за мен е символ на здраве, защото с животворните си води къпе и лекува телесни недъзи, а с великолепната си природа възражда преуморената душа, спомага за възстановяването на хармонията между тялото и душата.” (Д-р Дамян Иванов Първият директор на баните и основател на Боровия парк.)