Общини Вършец, Берковица и Годеч - Проект за Развитие на Туризма (Работна Среща)





Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 Инвестираме във Вашето бъдеще!


Проект № BG161PO001/3.2.02/2011/022 „Подкрепа за развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на дестинация – общини Вършец, Берковица и Годеч”


ПРОЕКТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА СТАРТИРА С РАБОТНА СРЕЩА

С работна среща на екипа на проекта стартираха дейностите по проект: № BG161PO001/3.2.02/2011/022 „Подкрепа за развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на дестинация – общини Вършец, Берковица и Годеч”.

Проектът е финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013”, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, Oперация 3.2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, Бюджетна линия: BG161PO001/3.2-02/2011.

Схемата се основава на принципите на партньорство и регионален подход, като за целите на формиране на общ туристически район са формирани партньорства между минимум 3 общини със сходни туристически характеристики.

Общата стойност на проекта е 431 240 лева, като безвъзмездната финансова помощ от Програмата е 95 % и 5 % е финансовото съучастие на трите партньорски общини – Вършец, Берковица и Годеч.

Проектът е с продължителност 18 месеца и включва реализирането на следните основни дейности: разработване на нови туристически пакети в рамките на туристически район на територията на трите общини; рекламни и маркетингови дейности; участие в международни и национални туристически изложения; изследване въздействието на маркетинговите и рекламни дейности; експедиентско пътуване на туроператори и журналисти; организиране на туристически форум.

Таня ПЕТРОВА

Този документ е създаден в рамките на проект „Подкрепа за развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на териториална дестинация - общини Вършец, Берковица и Годеч”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от община Вършец и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Вършец за мен е символ на здраве, защото с животворните си води къпе и лекува телесни недъзи, а с великолепната си природа възражда преуморената душа, спомага за възстановяването на хармонията между тялото и душата.” (Д-р Дамян Иванов Първият директор на баните и основател на Боровия парк.)